dilluns, 14 de novembre del 2011

REALITAT VERSUS REALITATS






Aquesta és una proposta de treball voluntari. Coincidint amb el tema que estem donant a la classe de filosofia, s’està realitzant a l’IVAM una exposició amb el tema “Surreal versus Surrealisme en l'art contemporany”, d’ací el títol que encapçala aquesta invitació.
Es tracta de visitar l’exposició i elegir una de les obres. Quina? Aquella que et commou, t’inquieta, et fa pensar, et fa riure etc. Fer una foto, si no vos deixen a la sala sempre la podreu trobar en internet o en el catàleg de l’exposició que deixen per a consultar a la planta baixa. Posar un titol i elaborar el tema. Quin? Ací comença el teu treball.
Una pista. A classe hem parlat que al llarg de la història de la filosofia molts pensadors s’han plantejat que la realitat no és com ingènuament la veiem, sinò que queda més allà del nostre coneixement, està contaminada o fins i tot creada per nosaltres mateixos. Aquesta sospita no sols es dóna en els filòsofs sinó que es compartida per científics i, com no, per artistes.
A l’exposicio se’ns presenten altres realitats que sorgeixen del pensament o de l’inconscient, se vos convida, doncs, a capbussejar-vos en eixes altres realitats.
(Fins el 30 de novembre. Extensió mínima 500 paraules, en document de word que enviareu al correu del departament. Avaluació: 0’4 punts sobre la nota final. Fugiu d’interpretacions fetes, fins i tot les del museu.)