dimarts, 23 de novembre del 2010

EL DARVINISME SOCIAL




















Molts polítics i ideòlegs intentaren aplicar, extracientíficament, les teories darvinistes, referides al món natural, a l'àmbit social i polític, fins el punt de ser conegudes estes teories com "darvinisme social".
Així l'economista W.G.Sunner (1840-1910) entenia la societat com una lluita per la supervivència on cada home perseguint el seu propi benefici lluitava per conseguir-lo a costa dels demés.
Els milionaris serien el paradigma del més aptes en una societat que s'equipara amb la naturalesa i on ells serien el més adaptats.
Per als seguidors d'aquestes teories els triomfadors de les finances serien un referent social. Encara que no se mantinga obertament sembla clar que estes teories estan a la base de la publicitat, del cinema, de les revistes, de la televisió i de la forma en què molta gent entén la realitat social.
Unes dades: Segons manté Paul Krugman, premi nobel d'economia, als anys setanta, els principals dirigents del centenar de les majors empreses dels EEUU cobraven unes 40 vegades més que el salari mitjà d'un treballador a temps complet, i els executius d'una categoria immediatament inferior unes 33 vegades més. L'any 2000 els executius multiplicaven en 367 vegades el salari mitjà i els del segon esglaó 169 vegades.
R. Dawkins en l'article "La moralitat de l'home i dels animals" diu: "Alguna gent creu que podem esperar que la ciència evolutiva ens dote d'un codi moral. Ells prengueren les lleis naturals com la "supervivència del més fort" i la utilitzaren per a justificar sistemes polítics basats en l'explotació del dèbil pel poderós. És absolutament cert que a la Naturalesa el fort explota al dèbil i també és cert que aquest fet és característic de tot el procés de l'evolució d'acord amb la teoria darviniana que jo compartisc. Però açò no significa que nosaltres hem de recolzar un sistema moral en el qual una gent explota a altra gent, on una gent explota a altres animals. Nosaltres som lliures d'instaurar sistemes polítics i morals que es diferencien explícitament del principis de la naturalesa"

Fes el teu comentari a partir del que has llegit. (p.e. amplia els arguments, busca dades, notícies, fotos,videos, fes la teua valoració a favor o en contra, extrau les idees principals, relaciona els arguments amb el que hem estat treballant a classe: evolucionisme, naturalesa i cultura, característiques pròpies de l'ésser humà etc) (Fins divendres 3/12. 0'5 punts sobre la nota final)

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Els animals, com animals que son, no poden dominar d'altra forma que no siga amb la llei del més fort. El més gran es menjarà al més petit i no hi ha res que puga canviarlo. Però en el món de l'home, no pot ser que el més gran tinga un domini sobre els que son més petits que ell, perque hi ha uns principis que diuen que tots som iguals i tenim els mateixos drets i obligacions. No pot ser que una persona guanye 376 vegades més del que guanya la més pobra, perque sinò aquesta persona es menjaria l'altra.

Irene Sánchez Escribano 1º BACH A

Departamento de Economía ha dit...

Afegix un comentari, com a exemple. Vegem, la llei del més fort es dóna quan es trenca eixa mena de contracte social que ens dota de normes morals. És aquesta la causa que porte a les empreses multinacionals a demanar cada vegada més menys regulació de la seua activitat. Donde dades: a un article de l'any 2003, el peridista Ignacio Ramonet deia: "les 200 empreses principals del planeta generen una quarta part de l'activitat econòmica mundial, en elles treballen 20 milions de persones, el 0.75% de la má d'obra del món. La cifra de negocis de General Motors, Ford o Toyota és més gran que la producció (PIB) de països com Dinamarca, Noruega o Sudàfrica". Només això, us anime a la reflexió.

Unknown ha dit...

El ser humano ese gran desconocido Claro que los seres humanos se rigen con la ley del más fuerte, desde hace décadas el ser gordo y adinerado a pisoteado, menospreciado y se a aprovechado de seres más débiles. Puede que esos supuestos seres más débiles sean grandes y fuertes, pero no poseen el dinero suficiente para poder estar en una posición privilegiada, sus músculos son aprovechados en tareas por las que un pez gordo no se va a molestar en realizar, el ser humano siempre destacando que no es un animal y que su inteligencia superior les hace estar en una escalafon más alto que los simples animales de los que ellos ya no se consideran miembros, si no que son superiores tienen leyes, poseen sentimientos, justicia y esas supuestas características que les hacen ser superiores.
Apoyando lo dicho por R. Dawkins el ser humano en su gran sabiduria deberia darse cuenta y sobre todo el ser adinerado y de cuestionable inteligencia que si nos consideramos superiores a los animales no deberiamos dar argumentos como la ley del más fuerte para así explotar a otros iguales y tratarlos como seres inferiores, y explotarlos o comerseslos por ser supuestamente más débiles, por que segun la ley del más fuerte "Para triunfar "o lo que para ellos es sobrevivir" hay que perseguir el propio beneficio cueste lo que cueste".

Rosa Mª López Márquez 1ºBACH A

Anònim ha dit...

Es cierto que a diferencia de lo animales nosotros tenemos la capacidad de reconocer la consecuencias de nuestros hecho y de modificar la sociedad mediante la ley y la justicia, que son las que supuesta mente mantiene el orden social y con conciencia de la diferencia entre hecho morales y no morales.Pero como dice Voltaire, con lo cual yo estoy de acuerdo, :

``Nuestro concepto de justicia es extraño y alienante. En la conformación y la conformidad de nuestro pensamiento occidental y cristiano, la justicia es una entidad abstracta que se corporiza en un sistema de leyes, sistema que tendría la capacidad de imponerse por sí mismo, por el simple hecho de existir.

Le exigimos a la letra muerta de la ley que imparta justicia, que equilibre los desequilibrios, determine las culpas y castigue a los culpables, como si tuviera una identidad propia que se eleva por encima de las voluntades. Pero la realidad nos da una cachetada a cada paso, como para despertarnos de ese sueño burgués que nos dice que el sistema es autónomo. Lo cierto es que la justicia se define en un escenario donde quienes tienen el poder determinan su sentido, y en el que la ley la ejercen quienes tienen la fuerza para imponerla.

Es por eso que la ley no es igual para todos y no se aplica de igual manera en todos los casos. En ese terreno aparece el lugar de la interpretación.´´

Y supuesta mente la ley es la que pone el equilibrio, y supuesta mente no debería permitir la explotación del mas débil y debería existir una igualdad (como ha dicho Irene). Pero como dice Voltaire la ley la ejercen los mas fuertes lo cuales no buscarían su ruina por la mejora de los demás, puesto que su egoísmo nato y ansias por alcanzar el máximo poder no se lo permitiría.


Evelyn Prado 1ºBACH A

Anònim ha dit...

Jo crec que tots tenim ben aprés que el món econòmic y, en general, el mon no és just. Per tant, no ens deuria de sorprendre la desigualtat de la renta entre un executiu o un alt càrrec d’un empresa famosa, que obté bilions de beneficis al any. Aquesta xifra és aconseguida, en gran part, per la llei darvinista: el gran es menja al petit. És a dir, les empreses ofereixen treball als necessitats ciutadans que no poden fer una altra cosa que acceptar-ho, siguen les condicions que siguen i sobreexplotar-ho tot el que les lleis permeten, i si no compleixes amb el teu treball, pitjor serà per a tu. Per això hi ha eixa diferència de salari entre el dirigent que està assegut al seu despatx i el treballador que està suant a la fabrica. Jo crec que aquestes medides son més pròpies del mon natural que de la societat moderna. Aleshores, pense que seria millor separar la cultura animal (la llei del més fort) de la cultura humana, i així els nostres treballadors, com persones que son, tindrien més drets, ja que no és tracta d’ aconseguir el teu propi benefici acosta dels altres, sinó con la ajuda dels altres.

De: Lorena Romero Abril 1º Batx A

Anònim ha dit...

Humans i animals ambdós sers vius, però amb moltes diferències entre ells.
Als animals no els afecta si un lleó es menja un animal més petit que ell perque la seua vida consta d'això, de sobreviure, no obstant això a la vida humana si importa quan hi ha una diferència descomunal entre els salaris d'un futbolista i d'un mestre ja que tenim una serie de drets que n'hi ha que cumplir, com la igualtat de la distribuciò de la renta la qual no es cumplix.
Àngela Sanz García 1º BACH A

Anònim ha dit...

Segons la teoría de Darwin el més adaptat al medi es el que conseguix sobreviure i per tant reproduirse en major quantitat i els pijors adaptats no poden fer-ho per tant s’acabarien estingint. A les hores si apliquem aquesta teoría en el àmbit polític-social i considerem que els milionaris son els millors adaptats tendríem que afirmar també que arribarà un punt en el que tota la societat estaria plena de milionaris per ser ells els que sobreviuen y per tant els que es reprodueixen en major quantitat.

Si seguim la llei del més fort ens estaríem comparant amb els animas que no tenen conciencia del que fan, ni seguixen unes normes morals. I des del meu punt de vista si ens comparem així amb els animals sería com retrocedir en l’evolució, seria no considerar tots els avanços que hem aconseguit en les nostres cultures.

No estic gens d’acord que entre els salaris de els grans empresaris i el salaris que tenen de mitja tota la societat haja una diferència tan gran. Hauria d’haver una repartició equitativa de la renda i açó evitaria casos tan extremistas com que un dels grans empresaris tinga milions y milions que li sobrin per totes parts i que unes altres persones visquen en la misèria.


Nuria Calero Martín 1ºBach A

Anònim ha dit...

La teoría de Darwin difiende que existe una lucha por la supervivencia en los seres vivos ya que no hay suficientes recursos por tanto sobreviviran los mas fuertes y lo que mejor adapatados estén al medio. Esto es el proceso que sigue la naturaleza y que seguirá siguiendo .El darwinismo social se basa en aplicar esta teoría en un ámbito diferente al de los seres vivos centrádose en la sociedad , y en la lucha en este caso por ver quién es el más fuerte los ricos frente a los pobres. Lo que es el fundamento de la teoría se podría aplicar a lo que está sucediendo , no obstante los ricos nunca acabarán con los pobres ,si no que siempre existirá un diferencia social la cual es muy difícil de remediar. Simplemente porque estamos en una sociedad muy influenciada por diferentes cosas que permiten desigualdades. En le caso de los animales ,ellos viven libremente en la naturaleza pero estos si quieren sobrevivir tendrán que adaptarse al medio que a diferencia de los humanos no están influenciados si no que es su teoría natural la que actuará. Y en el caso de los humanos siempre habrá una diferenciación ,la cual cosa tampoco significa que los pobres tengan que desaparecer porque si no hubieran pobres ,los ricos no tendrían de quién beneficiarse. Simplemente los seres vivos viven de forma libre en la naturaleza y su forma de vida es muy diferente a la de los humanos.

Alfredo Soria Grau 1BCHS.

Anònim ha dit...

Traslladar a la societat l'expressió 'llei del més fort' significa la lluita entre humans on sobreviuen els més aptes. Amb aquesta afirmació estaríem explicant de perquè es produïxen les guerres i s'explota a les persones. Per mitjà d'eixes formes s'eliminen als dèbils de la societat.
Però és impossible que en un futur en la societat només visquen els multimilionaris, la competència no acabaria allí i les disputes seguirien. Els dèbils sobreviuen però mal i explotats.
Entre els animals 'la llei del més fort' és el predominant i no hi ha altra resposta, però entre els éssers humans com a éssers culturals que som tenim capacitat de pensar sobre les coses que fem. La 'la llei del més fort' ha de desaparéixer i els individus han de deixar de buscar el benefici propi a costa del patiment d'un altre.

Seda Ghukasyan 1º BACH A

Anònim ha dit...

Este texto aplica la teoría de Darwin sobre la evolución de las especies pero desde un punto de vista social, económico y político.
Compara el capitalismo, que es el sistema económico en el cual los ricos suelen explotar a los pobres en busca de su propio beneficio, justificándolo con la ley del más fuerte que, aplicada a la naturaleza sería “el rey de la selva”

En esta ley natural el más apto y el que tenga mayores capacidades adaptativas será el que llegue a ser el más fuerte y por lo tanto controlar a los más débiles. La selección natural, en este caso, sería la sociedad que es la encargada de elegir a aquellos que son más aptos para desenvolverse y sobrevivir. Esto quiere decir que aquellos que tengan más dinero serán los que tengan más poder, y sobre todo, sobre los más desfavorecidos.
William Graham Sunner (1840-1910) sentenció: «Trabajar muy duro o fracasar», esta era una frase que al economista le gustaba mucho recordar. Podemos sacar de aquí algo en relación a lo que el texto se refiere. Sunner defiende que para poder llegar a adaptarse y triunfar tienes que trabajar muy duro para conseguir ese objetivo. Si no te esfuerzas nunca llegaras a ser apto en esta sociedad.
Por otra parte R. Dawkins (26 de marzo de 1941) defiende, tras compararlo con el temario dado, que la evolución ha sido un hecho que nos hace ver que ya no somos animales. Si hay algo que nos diferencia de los animales es que a lo largo de la evolución hemos ido dejando lo natural para llegar a lo cultural que es la frontera que separa el animal del humano. En este caso intentar justificar la explotación por parte de los ricos a los pobres mediante la ley del más fuerte es un error, pues ya hemos llegado al punto en el que podemos asimilar la información y por lo tanto aprender y, gracias al lenguaje poder acumularla y transmitirla. Esta sería la principal diferencia respecto a los animales.
En conclusión , Yo estaría de acuerdo con lo que defiende Dawkins pero siendo realmente objetiva he de decir que esta situación no va a cambiar y va a seguir siendo el más fuerte el que sea capaz de adaptarse al medio y, por tanto el triunfador y posiblemente explotador de los más pobres. Sólo haría falta una pizca de conciencia a estas personas para que intentasen comprender las consecuencias de sus actos, por qué actúan así y su responsabilidad con los que menos tienen.

http://1.bp.blogspot.com/_gb1mPCKUGNo/SbLm-r4OfmI/AAAAAAAAAA4/Ku_ofgiBi9g/s400/ricos_pobres.jpeg

Sara Santos Solana 1ºBACH A

Anònim ha dit...

El fet de que la teoria de l'evolució de Darwin defense com a tret principal la supervivència d'aquell més fort, no significa que açò s'haja d'extendre al tots el àmbits de l'ésser humà, perquè en aquestos no es pot justificar, de cap manera, la superioritat que exerceixen uns, en aquest cas els de més poder econòmic, sobre els altres amb pitjors condicions ja que, en teoria, tots hi tenim el dret de la igualtat i la llibertat i no es pot consentir que uns quants, un 1% de tota la població mundial, trenquen aquestos principis.


Maite Ruiz García 1º BACH A

Anònim ha dit...

És clar que no ens podem regir per la llei del més fort com si fóssim animals, ja que no ho som. És per això pel que no hem de seguir aquesta llei del mes fort, és a dir, que no siguin els que més diners governin i manin ja que faran tot a la seva voluntat i ningú es podrà queixar ja que ells són mes forts en tenir més diners.
La millora de la societat està a les nostres mans, si diem seguir o no amb aquesta llei animal o apliquem la lògica humana.

Víctor Torres Saz 1º BACH A

Pablo Calvo Carrión 1 BACH A ha dit...

Pense igual que els meus companys. No es pot utilitzar la llei del més fort, per tal d´organitzar la societat humana. No pense que els més rics siguen els millors adaptats, perque potser que hi haja persones que no han tingut les mateixes oportunitats. Esta actitut d´explotació i l´acumulació de riquesa tan exagerada és la que provoca descontent i revoltes, i no voler redistribuir millor la riquesa amb l´objectiu de que totes les persones tinguen cobertura i així poder ser ajudades. A més de criticar aquest model, pense que hem de fer autocrítica, perque la gran majoria de la població, hem permés que unes poques persones acumulen la riquesa i el poder, a costa de les demés persones, tot i que, mai és tard per a reaccionar. Eixa regulació de demanen les multinacionals, significa canviar les normes, per tal d´obtindre el seu màxim benefici sense importar com, i tot aixó contrubuix a empitjorar les nostres condicions de vida.

Anònim ha dit...

En els animals, si que es regeix la llei del més fort com deia Darwin. L'evolució de l'animal, el que millor capacitat tinga d'adaptar-se al mitjà i siga més fort, sobreviurà.
Però en el cas de les persones, no es pot aplicar la llei del més fort, perquè tots tenim uns drets universals a ser lliures i a no estar dominats per ningú.
Però la crua realitat és que si que s'aplica. Amb un sistema capitalista que predomina en quasi tothom, on hi ha una individualitat davant la societat, les persones amb més recursos i poder adquisitiu, volen cada vegada més i més, provocant que hi haja una riquesa que no estiga repartida equitativament on uns pocs tinguen molt i la resta poca.
Els missatges que mana la publicitat juguen un paper determinant en la societat, ja que ens volen vendre el que els interessa i ens fan veure les coses des de la seua perspectiva.
Però tota l'evolució dels sistemes polítics i socials que ha aconseguit la cultura occidental i el progrés aconseguit no es poden tirar per la broda per aquest sistema moral basat en el domini de la naturalesa.
Nosaltres que tenim la capacitat de raonar, no podem convertir-nos en animals sense escrúpols utilitzant la llei del més fort.

Mónica Picazo Almenar 1º BACH A

Pablo Calvo Carrión 1 BACH A ha dit...

http://mayu026.files.wordpress.com/2007/08/capitalismo-globalizacion.jpg


Per a completar el meu comentari, vull deixar un link, que porta a una imatge que ens explica d´una manera senzilla, la llei del més fort i
l´acumulació de riquesa.

Alicia Martí Paricio 1ºBach-A ha dit...

Les persones, al viure en una societat, tenim una cultura.
En aquesta cultura ens han inculcat una serie de coneixements que hem aprés durant l'aprenentatje, hi , en concret la nostra,( encara que podem excluir un determiant nombre de persones ) ens permet comprendre de perque les persones, per molt poder que tinguem, no podem explotar unes altres, perque tots tenim uns drets.
El fet de que hi haja diversitat, es a dir, que hi haja persones que no ho veuen deixa manera ( com els multimilionaris o empresaris amb molt de poder duts per la avaricia), es pot justificar degut a que, com diu l'evolucionisme, cada cultura es troba en una etapa distinta del mateix procés o també es podria dir perque son els que volen dominar el planeta aprofitant-se dels demés.
Les persones no podem justificar aquests actes comparant-nos amb els animals, ( encara que la llei del més fort també estiga aplicada sobre nosaltres ), perque els animals no tenen consciéncia del que fan, asoles es guien per l'instint de supervivéncia, i , si no fóra per aixó, no podrien sobreviure, el medi els eliminaria. Pero nosaltres al haber aprés coses, raonant podem buscar alternatives per a sobreviure sense la necesitat d'explotar ni maltractar a ningú, perque tots som iguals.


Alicia Martí Paricio 1ºBach-A

Anònim ha dit...

Lo que pienso que nos esta diciendo el texto, es que los animales se rigen por la ley del más fuerte ya que ellos no tienen capacidad de decisión. Por otro lado también dice que en algunas zonas de los EEUU esto también ocurre, pero la diferencia que se establece es que los seres humanos son libres y poseen la capacidad de decidir que sistema económico implantar o que mandatarios tener cosa que en el reino animal no es posible.

Iván Ruiz Marín 1º BACH A

Anònim ha dit...

Es cert que els animals apliquen la "llei del més fort" però, els éssers humans no deurien de fer-ho per que vivim en una societat on existeixen lleis que diuen que tots som iguals i que tenim els mateixos drets, no es correcte que hi haguen persones que guanyen cent vegades més que les altres, perquè és quan es veu que sempre n'hi haura gente que será més poderosa que un altra, per a que la societat puga avançar de veritat eixa llei hauria de desaparéixer.

Clara Fructuoso 1º BACH A

Anònim ha dit...

Aquest text es una real descripció de la societat en la que vivim.Es cert que predomina en la societat la llei del mes fort.i també es cert que els mes forts son la gent amb diners.que es veu que te preferència respecte a les demes persones per tindre diners.Aquesta forma de pensar,el que ens mostra es que no som tan diferents als animals.L'única caracteristica que ens diferencia, es que nosaltres tenim el cervell mes desenvolupat que la resta dels animals.

Ivàn Almela Rodriguez

Anònim ha dit...

Com tot en esta vida, el diner ho marca tot. El text parla de l'explotament de la classe social més dèbil, buscant la alegria d'uns amb el patiment d'uns altres (rics/pobres). La societat tal com està hui en dia i amb la crisis econòmica que hi ha, fa tot el possible per exemple, per a conservar el seu lloc de treball. La qual cosa provoca, que els treballadors es deixen explotar pel 1% de la població que té tot el diner d'aquest món.
Jo crec que l'explotació d'unes classes sobre unes altres depèn molt del context històric en el que ens trobem, perquè fa dos anys no passava el que passa ara.
Resulta natural pensar que la llei del més fort està a soles en el camp dels animals però, perquè aquesta llei del mes fort la tenim instaurada en el segle XXI ?
Es qüestió de simple autoritat, que els més dèbils siguen explotats pels que tenen els diners, però aquesta situació a soles ens va a portar a un lloc; la guerra pel capital


Alisson Orozco Aguilar 1º Batx A

Anònim ha dit...

Que la societat sigui entesa com un lloc, un ring de combat en el qual es poden posar en pràctica la llei que sobrevisqui el més fort i més cada un intenti aconseguir el seu propi benefici a costa dels altres, quan se suposa que tenim i hem de viure en harmonia, a més que si aquestes circulant en la societat la creença que els multimilionaris són millors que la resta de la població, és que alguna cosa està fallant en la manera de pensar de la gent. Pel que fa a si estem dotats d'un codi moral o no, jo opine que és una cosa que se'ns infongui al llarg dels nostres creixement i educació, i que encara que així ho haguessin fet si un empresari milionari veu la possibilitat d'augmentar la seva riquesa a costa d'altres persones, el que li importa són els diners el altres no l'hi va ni a pensar.

Kerly Orozco Aguilar 1º Batx A

Anònim ha dit...

"La llei del més fort" ,está clar que, representa la supervivéncia del menys dèbil a la naturalesa ,és a dir, una persona més forta tan moralment com socialment com... té suficients capacitats per a aprofitar-se de una persona molt més dèbil ,cosa que ,tenim que tindre en compte alhora de pensar en aquella llei que ens permeteix conviure en una societat on cada persona tinga total llibertat d'expresió personal ,amb el mateixos drets...Per aquesta raó deuría de desaparéixer la divisió duna societat en persones més fortes i d'altres més dèbils.


Raquel Quejigo Tejero 1ºBACH A

Anònim ha dit...

Yo crec que si els empresaris voldrien agafar com exemple la teoria darwinista tendrien que tindre em compte la evolució, es dir, la evolucio de la societat que regula unes normes de igualtat .Les cuals marquen una igualtat, una igualtat als treballadors a la hora del treball com en salari. NO som animals, hem evolucionat a ser capaços de tindre moral el que nos diferencia dels animals y poder viure sense la llei de força. Tenim els dits necesaris a la frent pero poder veure que aixo es una locura i la nostra especie ja ha evolucionat per a darse conta.
Sara Peñarrubia.

Anònim ha dit...

D'acord la llei del més fort és la pijor forma de tractar a les persones,però qui no el faria? Vull dir : si tu tens un salari on pots gastar i tirar els diners com vulgues no contrataries a persones per a que feren el teu treball per tu?Després està que molts dels emigrants es venen per un salari minim a cambi de tot el que li demanes, no el faries? podries estalviar més diners, inclos amb el salari d'una persona podries tindre a dos emigrants. Se perfectament que tractar a les persones d'esta manera es orrible,hens comportem com si forem animals( ya que ells per la propia naturalesa no tenen altra que comportarse aixína) solament per tindre més diners que els demés. La gent critica eixa llei pero mai es posa en el seu lloc.Ens han educat aixina y no podem fer res. No hens agrada eixa manera de veure-lo per'`es la realitat.
Ara una cosa es tractar a la gent com inferior i una altra que els seus salaris siguen 376 vegades més alts. Això hem pareix una barbaritat impresionant e inesesaria.

Núria Redondo Benitez. 1BACH A

Anònim ha dit...

Comparto la opinión de que en la sociedad humana no puede regir "la ley del más fuerte" ya que nosotros, los seres humanos, tenemos la capacidad de decidir siendo conscientes de las consecuencias que nuestro actos puedan tener. En cambio, los animales carecen de esa capacidad, por eso, para ellos si que rige la ley del más fuerte sin ninguna duda.
Siguiendo con nuestra sociedad, no sería justo que solo los más fuertes sobrevivieran, es decir, los que tienen más poder, que en nuestra sociedad es el capital, el dinero. Y los pobres, por el simple hecho de tener menos dinero no pudiesen superarse. Esto me recuerda a la sociedad esclavista, ya que el que nacia esclavo era toda la vida esclavo, sin ninguna oportunidad de prosperar. ¿Es a eso a lo que queremos llegar? A una sociedad donde la gente de a pie tenga que estar bajo las órdenes de alguien por el hecho, de que ése alguien tenga más dinero, una sociedad donde los derechos humanos seran cada vez menos respetados, donde la calidad de vida bajará, donde nuestra dignidad no tenga ningún valor, esa sociedad de la que estamos intentando escapar desde hace siglos.

Lidia Latorre García 1º bA

Anònim ha dit...

Aquest text vol donar a entendre que tots els politics y ideolegs intenten justificar les seues accions mitjançant el darvinisme social en la cual s’arrelega que tots els actes humans tenen una naturalesa, com a naturals que som i a vegades actuem de forma mes propia dels animals, que de les persones.

Aleshores aquest document expresa que l’economia es fa amb la mateixa manera que l’evolucio epresada per darwin on s’exercita una lluita constant per la supervivencia, i en el que predominaran els mes forts (els emprearis) sobre els mes debils (la societat consumista).
Ací s’esta parlan clarament d’una economia capitalista en la que tot es basa en l’economia de mercat y uns ajustaments entre l’oferta y la demanda.

En aquest aspecte jo pense que es injust que nomes uns poscs afortunas tinguen la sort de gaudir en un mon privilegiat com el de les empreses , ja que aquests faran tot el posible per guanyar els majors beneficis y si per fer això es te que revaixar els salaris dels treballadors e inclus acomiadarlos es far sense cap mica de remordiment, pero jo crec que poca solució hi ha amb aixó, ja que en les economies capitalistes es així com sempre a funcionat.

En conclusio jo crec que no te res que vore el darvinime social amb la forma actual d’actuar de les persones ja que en l’actuaitat no fem les coses per instinte, si no per raonaments y pensaments que exercitem en la ment.

Adrián García Sancenón 1ºBACH A

Anònim ha dit...

Els animals no poden ni canviar ni modificar la seua conducta, per aquesta raó la seva llei és: "la llei del més fort" simplement perquè si no, no podrien
supervivir, Darwin fa referència a aquest concepte, i no al concepte que un grup determinat de persones sigui millor que altres.
El que no es pot permetre esque és la pràctica d'aquesta teoria en l'àmbit del esser humà. Si en la societat hi ha un grup de persones que dominen als altres
va haver conflictes entre les entre elles i molta injustícia, perquè qui té utilitza en l'àmbit humà "La llei del més fort" aquesta trepitjant a less demés persones.


Alba María Fernández 1ºBAHC A